Jak správně vytvořit úlohu na Qjob

Tipy, jak najít spolehlivé odborníky, kteří vaše problémy vyřeší co nejrychleji.

Jak používat?

Vyplňte profil

Pro vytvoření úlohy na "Qjob", musíte se zaregistrovat a napsat o sobě. Profil může být minimálně naplněn, pokud potřebujete uklizení, opravy domácnosti nebo přestěhování.

Vytvořit úkol Staňte se profesionálem

Pokud budete vytvářet úlohy v kategorii "koupit a doručit", pak je lepší profil vyplnit podrobně. Když si odborník takové úkoly vezme, utratí své peníze za nákupy. odborník riskuje: zákazníci jsou různí, někdo může oklamat. Pokud propojíte své sociální sítě a doplňte fotografii, pak je pro vás důvěra bude větší. "Qjob" nezobrazuje vaše osobní údaje odborníkům. Zobrazí se pouze telefonní číslo odborníka, kterého si vyberete v úloze.

Nezapomeňte zkontrolovat své město. Pokud zadáte jine město, nemůžete najít vyhovujícího odborníka.

Opište úlohu podrobně

Za rok používání služby jsem zjistil, že čím lépe formulujete úlohu, tím více odpovědí budete mít a tím jednodušší bude vybrat odborníka s nejmenší cenou.

Špatně

Musíte dopravit něco z letiště do centra, pokud možno rychle.

Správně

Musíte vyzvednout balíček s dokumenty z obchodního centra "DunaMedical" a vzít ho na letiště, Terminál č. 1 zóna odletu.

Na recepci obchodního centra je třeba zatelefonovat, zaměstnanec vynese balíček a telefonní číslo osoby, která balíček přijme.

Balíček je třeba vyzvednout zítra, do 12: 00. Doručení na letiště - od 16 do 17 hodin.

Pro rychlé a bezchybné provedení nechám spropitné.

Špatně

Naléhavě potřebuju úklid bytu, tři pokoje a koupelnu, police otřít. ještě lednice a sporák. Nemám žádné čisticí prostředky, musíte mít své.

Správně

Potřebuju úklid bytu. 

Plocha je 85 m²: ložnice, dětský pokoj, obývací pokoj, kuchyň. sprcha a záchod jsou samostatné. Foto přikládám.

Co je nutné udělat:

  1. Vyluxovat a umýt podlahu všude.
  2. V pokojích je laminátová podlaha, v kuchyni a koupelně dlažba až ke stropu.
  3. Utřite prach na policích, skříni, parapetech a klavíru.
  4. Umyjte toaletu, umyvadla a vanu.
  5. Umyjte ledničku a troubu.

Byt není špinavý. Uklidíme pravidelne.

Máme vysavač. Nemáme čisticí prostředky a hadry

Během úklidu budeme doma, ale  se snažíme nerušit.

Objednávku musíte splnit přesně zítra, od 12 do 18 hodin.

Jestli popišete úlohu stručně, odborníci se začnou ptát v komentářích. Budete muset odpovědět a ztratite více času, než na srozumitelný popis práci.

Nepřijímejte první nabídku

Když popíšete a zveřejníte úlohu, začnou na ni reagovat exekutoři.

V "Qjob" jsou populární kategorie, například "kurýrní služby", "domácí opravy", "nákladní doprava". Na úkoly v takových kategoriích přicházejí první nabídky už za minutu. Za hodinu jich bude několik desítek.

Počkejte pár hodin před vybíráním odborníka. Během této doby vaše úloha dostane dost odpovědí, bude z čeho vybírat.

Na úkoly v "Qjob" existují dva typy odpovědí: otázky a nabídky.

V otázkách obvykle píšou nesmysly ¬¬- ignorujte je. Exekutoři žádají zvýšení ceny, navrhují změnu podmínek úlohy. Někdy se vám snaží sdělit své telefonní číslo. Takové komentáře administrátoři odstraní.

Vyberte si z nabídek. Podívejte se na cenu a recenze odborníků. Čím více recenzí, tím lépe. Ještě zkušení exekutoři vedle fotografií mají cedulky: "Ověřený".

Odborníci jsou obyčejní lidé

Dříve jsem měl pocit, že na "Qjob" pracují zoufalí lidé, kteří nemohou najít jinou práci. Ale to není tak.

Někteří lidé prostě nemohou sedět bez práce a rádi si vezmou práci ve svém volném čase. Jednou objednávku z obchodu přinesl podnikatel na drahém německém SUV - koupil na cestě z venkovského domu. Během stěhování věci naložil majitel typografie řekl, že celé mládí pracoval jako stěhovák a prostě rád nosí věci. A jednou úklid dělala překladatelka-lingvistka. práce byla udělana výborně a jsme si dobře promluvili.

Jak se chovat k odborníkům

Upřesněte podrobnosti. Před dokončením úlohy upřesněte důležité detaily: čas, telefon a adresu. Také se zeptám na konečné náklady: někdy exekutoři Samostatně odhadují spotřební materiál.

V "Qjob" je chat s odborníkem, takže se vždy zeptejte odborníka, jak pochopil úlohu.

Příjem práce. Než zaplatíte, ujistěte se, že práce je dobře provedena.

Úklid: kontroluju, že podlaha je čistá všude a z čisticího prostředku na ní nezbyly žádné stopy. Kontroluju prach na parapetech a policích. Zvedám předměty, které stály na podlaze nebo policích: kolem nich by neměly být žádné prašné stopy

Nákupy: kontroluju všechny nákupy se seznamem. Vracím peníze za nákupy. Vyzvedávám doklady a záruční listiny pro domácí spotřebiče

Oprava: prosím odborníka, aby řekl, co udělal. Kontroluju výsledek: zapnu vysoušeč vlasů do zásuvky, položím věci na polici, otevřu a zavřu okno

Plaťte po práci, zálohu nedávejte. Někteří odborníci žádají, aby si předem zaplatili: říkají, že je třeba naplnit auto nebo koupit spotřební materiál. Nedoporučujeme to dělat.

Obvykle se za práci platí v hotovosti. Ale rád platím z karty prostřednictvím "bezpečné transakce". Na to by jste měl odborníka předem upozornit. Párkrát hotovost neměl. Musel jsem jít s odborníkem k bankomatu - báli se, že při převodu podvádím.

Shromážděte důkazy o práci. 

Požádejte odborníka, aby poskytl fotografii nebo video z provedené práce nebo podrobně popsal, co bylo rozbité a jak to opravilo, pomůže vám zjistit, zda tomu tak skutečně bylo nebo podvádí.

Nechte zpětnou vazbu a hodnocení. Po dokončení úlohy zákazníci kliknou na tlačítko "úkol splněn", píší zpětnou vazbu o odborníkovi a dají mu hodnocení. Hodnocení a recenze jsou pro odborníka důležité: jejich hodnocení na "Qjob" závisí na nich. Čím vyšší je rating, tím více objednávek a peněz.

Odborník také ponechává hodnocení a posudek zákazníka. V budoucnu se na ně zaměří i další odborníci!

Pokud se něco pokazilo

Odborník nepřišel - klikněte na tlačítko "Úloha nebyla dokončena". Vyberte si z ostatních odborníků, kteří nechali nabídky pod úlohou.

Práce udělana špatně - dejte špatné hodnocení a popište kvalitu práce v recenzi. Budete kontaktováni ze služby podpory.

Vytvořit úkol Staňte se profesionálem

Odborník požaduje více peněz za práci - ukažte náklady na práci v úkolu, který odborník přijal, a neplaťte více. Pokud dojde ke konfliktu-je lepší zaplatit a okamžitě zavolat na podporu.

Pokud nevíte, kolik stojí vaš čas, počítejte. Možná ve skutečnosti vyděláváte méně než umělec na "Qjob". Dobrý důvod pro změnu profese.

Mějte na paměti

  1. "Qjob" je nejlepší pro domácí úlohy a nejen to.
  2. Než vytvoříte úlohy, vyplňte profil, abyste byli důvěryhodní.
  3. Popisujte úlohy podrobně, abyste pak neodpovídali na hloupé otázky.
  4. Nespokojte se s první nabídkou od odborníků, počkejte několik hodin.
  5. Po práci nechte upřímnou zpětnou vazbu.
  6.  Pokud se vyskytne problém, zavolejte na podporu

Chcete-li se stát hrdinou nebo autorem jednoho z našich blogových příspěvků, pošlete svůj příběh nebo nápad na adresu [email protected] 

Qjob.cz Info