Jak služba funguje a co můžete objednat na Qjob

Řekneme vám, co je QJob.hu a jaká pracovní místa na něm můžete najít.

Qjob je služba, pomocí které můžete někomu svěřit práci v domácnosti. Například udělat účes, položit dlaždici v koupelně, přinést babičce potraviny na druhý konec města. Celkem více než 200 kategorií služeb.

Babička vás požádala, abyste umyli okna ve rodinném domě. Jet na Balaton-hodinu a půl vlakem, umýt okna-další tři hodiny. Nechci přijít o den kvůli oknům. Zároveň v Siófoku sedí student Tomáš doma a sní o novém herním joysticku. Nemá čas jít do stálé práce, ale potřebuje peníze. Vyhlídka, že stráví několik hodin u okna, ho nevyděsí.

Tomaš se přihlásí do služby "Qjob" jako odborník a vy tam vytvoříte odpovídající úlohu. Všichni jsou šťastní-babička, vy a Tomaš.

Jak objednat službu

Vytvořit úlohu pro Qjob může každý. K tomu je nutné se zaregistrovat, popsat úlohu a uvést předpokládanou cenu. Na úlohy reagují exekutoři a nabízejí své služby.

Qjob je vhodný pro jednoduché domácí úlohy. Žádají o:

  • Přeložit pět stránek textu ze španělštiny
  • Vyvenčit psa
  • Namontovat digestoř
  • Udělat účes a svatební make-up
  • Strávit dětský svátek
  • Vyzvednout a přinést domů věci z čistírny
  • Sedět s kocourem, zatímco mu kape kapačka
  • Uklidit byt.

Všichni odborníci ve službě jsou ověřeni. Odborníkem se může stát pouze uživatel starší 18 let.

Na webu je kategorie "ověřených uživatelů". To jsou odborníci, kteří potvrdili své pasové údaje-složitou a důležitou práci je lépe důvěřovat takovým odborníkům.

V průměru každá úloha na Qjob získává tři odpovědi. Nespěchejte, abyste reagovali na prvního odborníka - možná později nabídnete lepší řešení.

Jaké úlohy nelze vytvořit

Nemůžete žádat o převody peněz, získání půjček, doplnění účtů v platebních systémech.

Nemůžete přilákat odborníky na zdroje a stránky třetích stran, požádat o registraci kdekoli.

Nemůžete objednat automatické nebo manuální e-mail-nebo sociální zprávy.

Nemůžete žádat o distribuci zboží.

Platba práci

Uživatelé dělají dohody sami. Chcete-li se chránit, služba nabízí uživatelům použití "bezpečné transakce". S takovou dohodou peníze od zákazníka odcházejí a k odborníkovi přicházejí až po splnění úlohy.

Používat nebo ne tuto službu-každý uživatel se rozhodne sám.

Jak vybrat odborníka

Jste vytvořili úlohu na webu a dostali první nabídky od odborníků. Přejděte na stránku objednávky a pečlivě je prostudujte.

Na co si dát pozor

Než se otevře možnost reagovat na úlohy, žádáme odborníky, aby vyplnili dotazník a ověřili jejich údaje. Chcete-li provést správnou volbu, přečtěte si větu a prozkoumejte profil odborníka.

Na co pozorovat:

1. Rating
Hodnocení účinkujících se vypočítává v každém městě, v každé kategorii a podkategorii služeb zvlášť. Na něj se vrhají:

  • počet dokončených úloh,
  • hodnocení zákazníků,
  • aktivita na Qjob.

2. Recenze
Recenze píší jen ti, kteří již s odborníkem spolupracovali. Z ohlasů lze vyčíst, nakolik se člověk ke své práci chová zodpovědně, jak komunikuje, co se mu daří nejlépe.

3. Odznaky a odměny
Umělci dostávají za různé úspěchy na Qjob: kvalitní plnění úloh, zapojení do projektů s partnery Qjob

4. Potvrzení dokladů
Prověřovaní odborníci mají pasovou kontrolou.

5. Profil 
Na stránce každého uživatele je fotografie, informace o něm, seznam služeb, které poskytuje. Všimněte si, v jakých kategoriích odborrník pracuje. Pokud uvedl ceny za svou práci, prostudujte si je.

Jak kontaktovat a jak se domluvit

Máte dva způsoby, jak kontaktovat odborníka: telefonicky nebo chatováním. Telefon odborníka je v jeho nabídce.

Upřesněte podrobnosti o práci a vyjednávejte o důležitých podmínkách lépe v chatu. Korespondenci můžete začít jen vy, odborník nemá možnost vám napsat jako první.

Musíte vybrat odborníka na službě

Je lepší to vždy udělat a proto:

  • budete mít možnost zanechat zpětnou vazbu po dokončení práce,
  • zpětná vazba ovlivňuje množství objednávek a peněz, které může odborník vydělat na službě, takže bude odpovědnější k práci,
  • pokud se něco pokazí, můžete se obrátit na podporu Qjob.

Když si rozhodnete, který z odborníků vám vyhovuje a diskutujete o detailech, stačí kliknout na velké zelené tlačítko "Vybrat".

Jak nebýt obětí podvodníků

Tyto tipy jsou vhodné jak pro odborníky, tak pro zákazníky.

Pečlivě zkontrolujte profil zákazníka nebo odborníka. Podívejte se na jeho hodnocení, jak dlouho je registrován na webu.

Vypracujte smlouvu, pokud hodnota transakce přesahuje 40 000 forintů. Pokud je práce spojena s prací s stavebními materialy, napište nebo si vezměte pisemné potvrzení.

Požádejte o průkaz totožnosti a zkontrolujte jméno a příjmení odborníka s uvedenými na webu. Pokud dojde k nedorozumění, obraťte se na podporu.

Buďte opatrní s úlohy, kde musíte vynaložit osobní prostředky. Například koupit něco nebo zaplatit za službu. Aby se zabránilo podvodům, služba doporučuje používat bezpečné transakce.
 

Qjob.cz Info