Kolik stojí plovoucí podlaha?

Pokládka plovoucí podlahy stojí 125 - 240 Kč za metr čtverečný. Průměrná místnost o rozměrech 20 m2 vás bude stát 24.500 - 48.000 Kč.

Pokládka plovoucí podlahy, cena a její průměrné náklady na položení čistě nové plovoucí podlahy, se pohybují v rozmezí od 150 Kč až do 288 Kč za metr čtverečný, přičemž někteří majitelé domů utrácejí jen 72 korun případně až 396 korun za metr čtverečný v závislosti na zvoleném materiálu. U středně velkého obývacího pokoje o rozloze 20 metrů čtverečních můžete očekávat, že za instalaci a materiál zaplatíte mezi 43.800 až 136.800 Kč.

Sháníte pokládku podlahy? Zadejte si jednoduše poptávku na podlaháře zdarma

CHCI POPTÁVKU

Obsah

Pokládka plovoucí podlahy, cena a náklady na metr čtverečný

Podlahy jsou k dispozici ve velmi široké škále přírodních a kompozitních materiálů. Mají i tu funkci, že dokáží navýšit hodnotu celého domu.

Pokládka keramických podlah stojí od 22 Kč – 66 Kč za metr čtverečný a je nejběžnějším druhem pokládaných podlah a je k dispozici v široké škále barev a vzorů. Materiál je vyroben z hlíny, která je vylisována do formy a vypalována při vysokých teplotách.

Pokládka porcelánových dlaždic stojí 210 Kč za metr čtverečný a je také vyrobena z hlíny, ale obsahuje bílý prach, tzv. živce, což je vlastně druh krystalu, který se po vypálení dlaždice roztaví na materiál podobný sklu. To dává porcelánu jeho jemný vzhled a také funguje jako pojivo.

Pokládka břidlicové podlahy stojí 42 – 123 Kč za metr čtverečný a je vyřezána z metamorfované horniny, která je velmi hustá a odolná. Má přirozenou strukturu a je k dispozici v tmavých zemitých tónech a je velmi dobře využitelná například v kuchyních.

Pokládka travertinových podlah stojí 70 – 148 Kč za metr čtverečný a materiál pochází z vápence, který pochází třeba z jeskyň. Je to porézní kámen s jamkami a mírně drsnou strukturou. Obvykle se vyrábí v lehčích a neutrálnějších tónech.

Pokládka mramorových podlah stojí 42 – 168 Kč za metr čtverečný a je dostupná téměř v každé barvě, díky rozmanitosti minerálů, které tvoří mramor. Mramor je elegantním doplňkem každého domu a je všeobecně velmi drahý. Mramorové dlaždice absorbují určitou vlhkost, takže je důležité vědět, že světlý mramor je náchylný ke skvrnám.

Pokládka žulové podlahy stojí 10 –168 Kč za metr čtverečný a je extrémně tvrdá a velmi hustá. Skvrnitý vzhled je způsoben různými minerály v hornině. Je odolná vůči poškrábání a je dobrou volbou pro místnosti s vysokou vytížeností. Lze ji vyleštit do vysokého lesku.

Pokládka mozaikové podlahy stojí 62 – 625 Kč za metr čtverečný a je velmi oblíbená kvůli konstrukčním prvkům. Jsou to malé dlaždičky rozmístěné ve specifických provedeních na síťovině. Dlaždice nejsou instalovány jedna po druhé, ale položením síťoviny na povrch. Poté se na celý povrch nanese spárovací hmota, která se očistí houbou a vodou. Dlaždice jsou obecně čtvercové, ale mají také šestihranné a osmihranné tvary. Prostě, jaké si vyberete.

Kalkulačka nákladů na pokládku podlahy

Pokládka plovoucí podlahy a cena jakéhokoli druhu podlahy je založena na metrech čtverečních. Také materiály, které si objednáte, budou založeny na metrech čtverečních a pokladač vám poskytne cenu za práci na základě plochy místnosti plus přibližně 10% za montáž a práci navíc, která může vzniknout například pokládáním podlahy, která musí být upravena tak, aby se vešla na schody nebo dokonale lemovala potrubí, rohy a různé výklenky podél zdi. Velikost místnosti vypočítáte jednoduše:

Změřte šířku a délku podlahy. Poté vynásobte šířku délkou. Pokud je například místnost 8 x 10 metrů, vyjde vám, že místnost má 80 metrů čtverečních. Následně vynásobte celkové metry čtvereční výpočtem nákladů na materiál, který si vyberete od pokladače nebo experta na pokládku podlah.

Pokládka plovoucí podlahy - spočítejte si cenu pokládky!

NABÍDKA ZDARMA   ZDE

Odhad nákladů na různé podlahy

Obývací pokoj o rozloze 30,6 metrů čtverečních plus chodba (3,7 metrů čtverečních) z vámi vybraného materiálu:

34,3 m2 x 150 Kč nebo 474 Kč

= 5.200 Kč - 16.300 Kč

Průměrný podlahový materiál 30,6 metrů čtverečních. Obývací pokoj.

  • Standardní dřevo 41.600 Kč - 138.600 Kč
  • Tvrdé dřevo 17.400 Kč - 124.800 Kč
  • Laminát 41.400 Kč - 62.400 Kč
  • Vinylová plovoucí podlaha nebo linoleum 20.800 Kč - 69.600 Kč
  • Koberec 6.960 Kč - 17.300 Kč
  • Keramická dlažba 17.400 Kč - 20.760 Kč
  • Porcelánová dlažba 20.760 Kč - 69.600 Kč

Náklady na dřevěné podlahy

Pokládka plovoucí podlahy, cena a její průměrné náklady na její položení se pohybují mezi 168 Kč a 336 Kč za metr čtverečný v závislosti na typu materiálu. Náklady na instalaci dřevěných podlah v obývacím pokoji o rozloze 30,6 metrů čtverečních se pohybují mezi 55 200 Kč až 110 400 Kč, přičemž průměrný zákazník zaplatí kolem 84 000 Kč, což je tedy finální cena nové podlahy tohoto druhu.

Dřevěná podlaha poskytuje v místnosti pocit tepla. Je to populární volba, se kterou se lze snadno ztotožnit, protože barvy dřeva jsou považovány za neutrální a příjemné pro oči. Můžete použít buď masivní dřevo nebo umělé dřevo, což je vrstva vámi preferovaného dřeva (dýha) na 5 – 7 listů překližky. Umělé dřevo je méně nákladné než masivní verze preferovaného dřeva a běžná ekonomická alternativa k masivnímu dřevu. Tloušťka podlah z masivního dřeva se pohybuje od 2 cm do 0,80 cm. Pokládka podlahy je relativně jednoduchá.

Upravené dřevo 150 – 420 Kč. - Konstruované dřevo s plovoucí pokládkou stojí 126 – 420 Kč za metr čtverečný. Cena závisí na tloušťce povrchové dýhy. Plovoucí systém je nejběžnější způsob instalace a zahrnuje připevnění nebo zakliknutí panelů, které zablokuje vlhkost.

Masivní dřevo 210 – 378 Kč. - Masivní dřevo (přibité nebo lepené) stojí 210 – 378 Kč za nainstalovanou čtvereční stopu. Průměrné náklady na práci při instalaci podlah z tvrdého dřeva jsou 700 Kč/hodinu plus 15% – 20% poplatek za podlahářské práce.

Je vždy lepší si nechat spočítat náklady individuálně, kalkulace ceny pokládky podlahy je zdarma!

POTŘEBUJI KALKULACI

Faktory určující náklady

  • Demontáž a likvidace staré podlahy (velkou pomocí může být, když váš dodavatel zlikviduje váš starý podlahový materiál)
  • Výměna podkladu
  • Práce a dřevo navíc - malé prostory se složitými rohy/úhly, podlahové registry nebo schodiště vyžadují více času
  • Stěhování nábytku (udělejte to sami a ušetřete peníze)
  • Lokalita (pokud žijete mimo město, zaplatíte více, než když žijete uprostřed města)
  • Instalační materiály - lepidlo nebo hřebíky.

Výhody a nevýhody

VÝHODY

NEVÝHODY

Snadná údržba

Čas od času bude třeba zbrousit a upravit

Hodnota - je to považováno za zvýšení hodnoty domu při jeho prodeji

Může být hlučný při častém využívání nebo při hraní si s dětmi

K dispozici v mnoha různých typech dřeva

Je dražší než alternativní podlahy - laminát, vinyl atd.

Design - lze pokládat přímo na prkna, čtvercové dlaždice, parkety nebo libovolný počet kreativních vzorů.

Rychle absorbuje vlhkost a může se zdeformovat.

Skutečné dřevo může vydržet mnoho desítek let

Horní vrstva nějakého upraveného dřeva je tak tenká, že ji nemůžete dokonale zbrousit.

Pokládka parket, cena

Nejběžnější dřeva používaná na podlahy jsou vybírána pro jejich celkovou trvanlivost, jejich zrnitost a schopnost odpovídat obecnému motivu zdobení místnosti. Pokládka parket je tedyvelmi oblíbenou možností v České republice.

TYP DŘEVA / PARKETY

CENA ZA m2

ZRNO

ODSTÍN

Bambus

40 – 90 Kč

Různé vzory

Bledá až přirozeně hnědá

Brazilský ořech

90 – 170 Kč

Obvykle rovné, otevřené zrno

Středně až bohatě sytě hnědá

Borovice

45 – 105 Kč

Rustikální uzly

Přírodní červenohnědá

Hickory

60 – 110 Kč

Střední zrno

Středně tónový, rustikální vzhled

Javor

55 – 105 Kč

Velmi jemné zrno

Přírodní krémová barva

Červený dub

40 – 105 Kč

Střední až těžké zrno

Světle růžová až hnědá

Bílý popel

90 – 105 Kč

Jemnozrnný jemnozrnný

Měkké opálení až světle šedá

Možnosti a styly

Pro vaše domácí podlahy je k dispozici více než padesát druhů dřeva v různých odstínech. Pro světlý odstín s otevřeným vzdušným vzhledem zvolte javor, borovici nebo jasan. Pro střední odstín s teplem zvolte dub, ořech nebo bambus. Pro tmavý odstín poskytující formální vzhled nainstalujte ořech nebo mahagon. Pokládka podlahy a její náročnost se určuje dle zvoleného materiálu. Rozhodujícím faktorem je u parkety cena, dle které se klient sám rozhodne, jaký materiál zvolí.

To, jak je dřevo hotové, dodá místnosti její styl.

  • Lesklý povrch je zářivý a lákavý, ale i když je docela krásný, ukáže se na něm každý škrábanec. Pokud máte rušnou domácnost s dětmi a domácími mazlíčky, nemusí to být vaše nejlepší volba.
  • Pololesklý povrch má menší lesk a bude odrážet jenom určité světlo.
  • Saténový nebo matný povrch má velmi malý lesk, ale je skvělou volbou pro rušnou domácnost.

To, jak je dřevo položeno, také udělá své k celkovému efektu místnosti. Vybírat můžete ze vzorů rybích kostí, šrafování, opakujících se spojů, stylu náhodných prken, náhodných velikostí prken, rozložených nebo parketových vzorů.

Náklady na laminátové podlahy

Náklady na instalaci laminátové podlahy se pohybují mezi 105 až 158 Kč za metr čtverečný. Mzdové náklady na instalaci laminátové podlahy jsou 595 Kč/hodinu plus 15% – 20% poplatek za podlahářské práce. Náklady na instalaci laminátových podlah v obývacím pokoji o rozloze 30,6 čtverečních metrů se pohybují mezi 35 000 až 52 000 Kč, přičemž průměrný zákazník zaplatí kolem 43 000 korun, což je kompletní cena nové podlahy.

Kvalitní podlaha v celém domě - Bez nepořádku a za 1 den!

CHCI KVALITNÍ PODLAHU

Cena za tloušťku laminátu na metr čtverečný:

  • Nízký stupeň 0,3 cm 20 Kč
  • Střední stupeň 1 cm 52 – 90 Kč
  • Vysoce kvalitní 1,3 cm 52 – 100 Kč

Laminátové podlahy jsou vyrobeny z dřevního odpadu. Malé kousky dřeva, které zbyly z řezání řeziva, jsou vystaveny vysokému teplu a tlaku a tvoří tak dřevotřískovou desku. Je pokryta vysoce kvalitní fólií ze dřeva nebo kamene a poté pokryta průhlednou vrstvou nazývanou „nosná vrstva“, což je vysoce odolný plast.

Laminátové podlahy jsou skvělou alternativou k cenově dostupnějším podlahám z tvrdého dřeva nebo dlažby. Pokládka podlahy je jednodušší. Náklady na pokládku laminátové podlahy jsou nižší než instalace masivního nebo umělého dřeva, což činí tuto volbu v České republice velmi oblíbenou. I když se při výrobě laminátu používají stromy, jsou to odpadní produkty stromů po výrobě řeziva, což z něj činí ekologickou volbu. Laminátové podlahy se snadno pokládají bez použití hřebíků nebo lepidla. Dodávají se s připojením typu pero s drážkou podél dlouhých stran a pevně k sobě zapadají.

Faktory určující náklady

  • Demontáž a likvidace staré podlahy
  • Potřeba nového podkladu
  • Náklady na dopravu
  • Značka - některé značky vyrábějí kvalitnější a silnější laminát za vyšší cenu
  • Jak složitá je místnost, kde bude podlaha. Existuje mnoho podlahových nerovností, jako je potrubí, schody nebo jiných překážek, které je třeba vzít v úvahu.

Výhody a nevýhody

VÝHODY

NEVÝHODY

Snadná instalace

Poškozený kus nelze opravit, musí být vyměněn

Nepoužívají se žádné hřebíky ani lepidlo

Nepřináší vašemu domovu hodnotu jako podlaha z tvrdého dřeva

Snadné čištění vlhkým mopem

Neúplná vodotěsnost Není úplně vodotěsný

Voděodolnost Voděodolný

Levnější laminát často vypadá levně

Skvělý kutilský projekt na víkend

Před zahájením pokládky se musí materiál aklimatizovat ve vaší místnosti

Snadno odstranitelné, pokud je instalováno jako plovoucí podlaha (není přibitá ani nalepená)

 

Obvykle nese vysokou záruku

 

Možnosti a styly

Laminát, který vypadá jako dřevo, kámen nebo dlaždice, je k dispozici v široké škále stylů, zrn, odstínů a typů kamene. Obvykle se dodává v prknech, ale styly kamene a dlaždic se dodávají ve čtvercích různých velikostí. Laminát se instaluje na tenkou vrstvu pěny, která se položí na podklad. To nabízí pohodlí pro chodidla, aniž by se snížila tvrdost podlahy proti škrábancům a případným poškozením. Důležitá je samozřejmě i montáž přechodové lišty, a to u každého druhu podlahy.

Náklady na instalaci vinylové podlahy

Vinylová plovoucí podlaha nebo linoleové podlahy a náklady na jejich položení se pohybují od 52 do 175 korun za metr čtverečný. Plovoucí vinylová podlaha, cena nebo cena podlahy z linoleového materiálu je kolem 14,50 Kč za metr čtverečný a případně se může dostat až na 24 Kč. Prkna a dlaždice jsou o něco dražší 32 – 52 Kč. Instalace luxusních vinylových produktů může stát až 175 Kč za metr čtverečný. Průměrné náklady na pokládku vinylové nebo linoleové podlahy v obývacím pokoji o rozloze 30,6 metrů čtverečních se pohybují kolem 37 500 korun.

Sháníte hladký a pevný povrch bez dilatačních spár do domu či haly? Kontaktujte nás pro zaměření a kalkulaci zdarma.

KALKULACE ZDE

Vinylová podlaha

Faktory určující náklady

  • Nákladové faktory
  • Typ instalované vinylové podlahy: list, prkno nebo dlaždice
  • Demontáž a likvidace staré podlahy
  • Nový podklad
  • Vzdálenost, kterou musí váš instalační technik urazit a náklady, za které si jej může pořídit - tedy lokalita instalace
  • Zvolený tmel a náklady na aplikaci

Výhody a nevýhody

Linoleum je k dispozici od poloviny 19. století a je vyrobeno z obnovitelných zdrojů, jako je lněný olej, juta, podlahy z přírodního dřeva a další přírodní prvky. Vinyl je novější produkt a je zcela syntetický. Vinylové a linoleové podlahy nabízejí ekonomickou alternativu k cenově dostupnějším dřevěným podlahám. Přicházejí v různých tloušťkách a v široké škále vzorů a barev.

VÝHODY

NEVÝHODY

100% vodotěsný

Nová instalace může mít menší nerovnosti

Velmi odolný

Měkčí povrch znamená, že se mohou snáze se mohou objevit různá poškození

Měkčí povrch, který je pro nohy snazší

Nepřidává domu žádnou hodnotu

Snadná údržba - zametání s vlhkým mopem

Pokud je nainstalován s lepidlem, může být obtížné jej odstranit .

Lze instalovat přímo na starou podlahu

Může vyblednout na slunci

Vinylové vs. linoleové podlahy

Vinylové linoleum

  • Vinyl je konstruován ve vrstvách.
  • Jádro zajišťuje odolnost proti promáčknutí a vodě.
  • Obrazová vrstva vypadá jako dřevo nebo kámen.
  • Vrchní nášlapná vrstva je povrchová úprava a chrání podlahu před poškrábáním a jiným poškozením.
  • Linoleum je směsí obnovitelných produktů.
  • Vyrobeno především z lněného oleje.
  • Obsahuje také dřevěné mouky, pryskyřice a korkové prášky.
  • Design je vložen do mixu.
  • Přes švy potřebuje tmel.

Linoleová podlaha

Možnosti a styly

Vinyl i linoleum se obvykle prodávají ve formě desek, ale existují některé možnosti vinylových podlah jako prkna a dlaždice, podobné laminátovým podlahám. Vinylová plovoucí podlaha je však častou volbou zákazníků.

Nejběžnější styl vinylových a linoleových podlah.

  • Vinylová prkna - luxusní vinylové výrobky jsou dodávány v prknech, které napodobují vzhled masivní dřevěné podlahy.
  • Dlaždice - luxusní vinylové výrobky mají také tvar dlaždic pro použití v kuchyni a koupelnách.
  • Když začnete hledat své nové řešení podlah, narazíte na vinylové, linoleové a luxusní vinylové výrobky. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Spodní konec standardního vinylu má tloušťku 2 mm, zatímco luxusní výrobky mají tloušťku více než 6,5 mm a tloušťku až 20 mm. Můžete najít výhodné dlaždice, jejichž tloušťka je jen 1,2 mm, ale raději se jim vyhněte.

  • Luxusní výrobky budou představovat buď dřevo nebo kámen. Standardní vinyl není omezen na dřevo nebo kámen, ale představuje stovky vzorů.
  • Ražba je hlubší pro realističtější vzhled a texturu.
  • Standardní vinyl je dodáván v deskách, které by měl instalovat profesionál. Luxusní vinyl je dodáván v prknech nebo dlaždicích.

Poptejte pokládku podlahy a získejte nabídky 

ODESLÁT POPTÁVKU

Náklady na instalaci koberce

Instalace koberce stojí v průměru asi 20 až 60 Kč za metr čtverečný za instalaci, a to je jen práce. Nezahrnuje náklady na koberec, podložku, lepicí pásky nebo stěhování nábytku, odstranění základní desky a výměnu základní desky. Za typický obývací pokoj o rozloze 30,6 čtverečních metrů můžete očekávat, že zaplatíte něco kolem 12.000 Kč za instalaci koberce a materiál.

Některé společnosti nabídnou bezplatnou instalaci, pokud si u nich v obchodě zakoupíte i koberce. Může to být dobrý obchod, ale nejdříve si podrobně projděte podmínky, abyste si byli jisti, co budete podepisovat.

Hledáte podlahové společnosti ve vašem okolí? Podívejte se například na internet, kde najdete mnoho různých nabídek.


Chcete-li se stát hrdinou nebo autorem jednoho z našich blogových příspěvků, pošlete svůj příběh nebo nápad na adresu [email protected] 

Vytvořit úkol   Staň se specialistou

Lukáš Novák ví, kolik stoji pokládka podlahy